Stand bij Outdoor Eating in Almere

Tja, waar waren we gebleven? De eerste maanden van het nieuwe jaar zijn we druk bezig geweest om alles onder Da Gustare 2012 netjes af te ronden. We hebben enthusiaste reacties gekregen, constructieve kritiek en advies en nieuwe plannen gesmeden. En in de tussentijd gewoon doorgegaan met leven, kinderen, familie, werk. Heel veel werk.

In december, net na Da Gustare is Barbara naar Italie gevlogen om haar nieuwe boek in Rome te presenteren bij Più libri, più liberi, festival voor kleine uitgevers.

In maart, ons vertrouwde team van Hans en Sandra met Il Palazzo, Barbara als Summa Sommelier en Dario en Monique van Schatull hennem een stand bemand bij de Italiaanse wijnvakdag met de lekkerste Italiaanse wijnen. Erg gezellig hier ook en veel vrienden en nieuwe kennissen tegengekomen. Hans heeft furore gemaakt met zijn uitvinden, de proefkast.

Daarna Vinitaly, de grootste Italiaanse wijnbeurs van Italie in Verona. En natuurlijk de wijnlessen voor het Italiaans Cultureel Instituut.

In de tussentijd een nieuwe, grotere, centralere lokatie voor het nieuwe evenement. Dankzij Marina van Nerodavola, die ons komt helpen met Da Gustare 2013, en chef Andrea Sossi zijn we terecht gekomen bij Mediamatic. We waren op slag verliefd van de lokatie, de ligging, de activiteiten die Mediamatic ontwikkeld en de hydroponische tuinen.

Daarna nog even tussendoor de verjaardag van Il Palazzo gevierd.Oh, ja, en heb ik ook genoemd de evenementen Outdoor Eating in Almere waar we de speedating preoverijeen met wijn en sijs hebben ontwikkeld? Of Hans die bij onze vrienden van Authentic Abruzzo op Kasteel de Haar heeft gestaan voor het Italiaanse evenement? Nee, toch? Hebben we ook gedaan.

Het wordt dus hard werken in de komende maanden om alles rond te krijgen voor 9 november. En natuurlijk ook voor 11 en 12 november, want dan staan we ook met onze partners bij de Gastronomie vakbeurs in Utrecht. Maar zoals duidelijk mag zijn, hard werken is voor ons een plezier als het om lekkere Italiaanse eten en drinken gaat.

Voorlopig kunt u ons tegenkomen in de zomer bij de wijnlessen en de kooklessen in Amsterdam en in Abruzzo (in juli). Hier het programma: http://mammamsterdam.net/de-cursussen-van-barbara/

Stay tuned.