Read More

Niet alleen de eerste reserveringen beginnen binnen te komen, ook het eerste officiele evenement achter de schermen heeft plaatsgevonden. Gisteren in de mooie showroom van Arclinea in Amsterdam die Vincent Lamet beschikbaar heeft gesteld, hebben we een deel van de producten aan importeurs en pers kunnen presenteren. Niet alleen was iedereen die er betrokken bij is aanwezig, zelfs twee producenten zijn speciaal gekomen vanuit Umbria en Molise.

Gabriele Giovannini, voorzitter van de vereniging producenten van de nieuwe Toscaanse denominatie Grance Senesi DOC, heeft ons verteld over het idee achter deze denominatie en haar wijnen.

Francesco Travaglini, olijfolieboer en voorzitter van Molisextra, een cooperatie van olijfolieproducenten uit de regio Molise, heeft allerlei fantastische flesjes meegenomen om het ons laten proeven.

Daarnaast hebben we ter plekke Pieluigi Santoro, jonge en briljante onderzoeker in Wageningen, ingeschakeld als olijfolie keurmeester voor het evenement. Ik wist niet eens dat hij dit opleiding gevolgd heeft, dus zie wat zo een presentatie goed voor is.

Costanza Boschetti, een Toscaanse die net in Hoofddorp is komen wonen, stond de heerlijke zoetigheden van nougat, panforte, Cantuccini  en ricciarelli uit Siena te serveren. De heerlijke lunch van chef Antonella Barbella hadden we inmiddels al achter de kiezen.

Het was mooi om al die heerlijkheden bij elkaar te kunnen proeven en nu weten we dus uit eigen ervaring hoe het zal zijn, in het groot, op 1 december. Gelukkig ook, want zij zullen op die dag het zo druk hebben, dat we alvast genoegen nemen voor dit voorproefje.