Amsterdam Da Gustare

Amsterdam Da Gustare biedt een stukje stedelijk en hedendaags Italië in Amsterdam aan het Nederlandse en internationale publiek.

Dit stukje Italië heeft u nog meegemaakt in 2013 in de voormalige Van Gendthallen op het Oosterburgereiland in Amsterdam Oost, die op zaterdag 9 november veranderde in een vat van heerlijk eten, wijn, muziek, entertainment, tentoonstellingen, lezingen en workshops.

We zijn op zoek naar een nieuwe, post-industriele lokatie aan het Ij om de editie 2016 te maken, en denken we het gevonden te hebben in de buurt van de Hembrug, de nieuwe bruisende feest – en evenementenlokatie tussen Amsterdam en Zaandam Zuid.

Zoals bij de vorige edities zullen diverse Italiaanse chefkoks hun specialiteiten serveren en gasten die de kneepjes van het vak willen leren kunnen een schort aantrekken en deelnemen aan een kookworkshop.

Verschillende kleine producenten van Italiaanse culinaire lekkernijen en design zijn aanwezig om hun producten te laten zien, proeven en daarover te vertellen. Een uitgelezen gelegenheid om alvast de cadeautjes voor de aankomende feestdagen in te slaan.

Hou onze Facebookpagina Amsterdam da Gustare of de site in de gaten.Voorlopige programma
Onder voorbehoud


De organisatie is nog steeds volop aan de gang, we hebben wel de volgende toezeggingen gehad.
Hieronder alvast een tipje van sluier…
 

  • De Italiaanse sommelier Barbara Summa en haar collega’s begeleiden thema-proeverijen voor kleine groepen. Zie de lijst ervan op de ticketspagina.
  • Bar-lady Cinzia Maineri verzorgt de Mixin’ n’ Shakin’ bar waar ook diverse soorten Italiaanse bier en alcoholvrij dranken (zoals Chinotto en Cedrata Tassoni) worden geserveerd en zal een cursus “spritz maken” geven.
  • Kies een bijzonder sieraad uit de collectie van designer Michela Mazzeo.
  • Voedingsexpert en ervaringsdeskundige Marina Vizzinisi, geeft “Giro d’Italia”, een lezing over traditionele Italiaanse gerechten.
  • Er komt een tafel met diverse soorten olijfolies (die u bij het evenement ook kunt aanschaffen) waar u doorlopend kunt proeven onder begeleiding van een olijfolie expert.
  • Er is er een atelier voor de kleintjes tussen 13.00 en 18.00 uur met verhalenvertellers en creatieve- en kookworkshops.

Voor de volledige lijst van de workshops met de tijdstippen zie de ticketpagina!

Reserveer op tijd je ticket!