Da Gustare (Om te proeven) is een project door en voor kleine Italiaanse producenten van wijn en delicatessen voor de directe promotie van bekende en minder bekende specialiteiten. Dit gebeurt door middel van o.a. reizende evenementen, proeverijen, kook- en wijnlessen, lezingen, voor particulieren en vaklieden.

De Nederlandse activiteiten worden georganiseerd en gecoördineerd via taal- en communicatiebureau Madrelingua – Moedertaal door sommelier Barbara Summa.

Barbara Summa houdt zich bezig met taaldiensten en event management sinds 1998.
Haar passie voor het Italiaanse eten en de Italiaanse wijn leidde tot specialisatie: Barbara werkte jarenlang voor de Italiaanse producenten in de voedingsindustrie, is een sommelier AIS en verzorgt de rubriek “In De Keuken” voor het Nederlandse tijdschrift Italië Magazine.

Sinds jaren was Barbara van plan in Nederland een evenement te organiseren voor de bevordering van Italiaanse culturele en culinaire hoogstandjes.
Da Gustare is het resultaat, een vitrine voor excellente Italiaanse producten via een reeks evenementen, proeverijen en workshops voor publiek en professionals in de Food&Wine sector.

Voor de 2016 editie krijgt ze versterking van haar vaste partner voor culinaire activiteiten Marina Vizzinisi van Nerodavola , Luigi Pucciano van Terre Lente en haar broer Italo Summa met Italo Express